Saturday, March 09, 2013

Melodifestivalen 2013 - Final

Hej!

Jag har inte gjort det här sedan Eurovision 2009 eller 2010, men nu ska jag skriva ner och bedöma låtarna i Melodifestivalen, finalen, one by one. ^^ Ajy, Zache och en hemlig person är på besök för att hålla oss sällskap genom spektaklet.


1. Ulrik Munter, Tell the World I'm here - Hans kindben är något att skryta med i alla fall. Men låten faller mig inte i smaken. Den är hopfull, men tjatig. Som en småpojke.
2. David Lindgren, Skyline - De kan dansa! Och låten är inte helt fel, hans röst brister inte fast de dansar. Bra poplåt, men inte fantastisk. 
3. State of Drama, Falling - Tråååk! Bandet har potential, men låten är sååå tråkig! Tråkigt! Tråkigt! 
4. Anton Edvald, Begging - Låten passar som klubblåt och säkert som modern Europop, han är söt, kan dansa. Ok, det är faktiskt en ganska catchig låt. Thumbs up!
5. Louise Hoffsten, Only the Dead Fish Follow the Stream - Please girl, en bättre metafor nästa gång. Låten är lite plain och de har Carola-fläkterna på. LiLLan sjunger med "Håll bara käften, är du så snäll!" 
6. Ralf Gyllenhammar, Bed on fire - Yes please. En rocklåt på piano med eldkastare i förgrunden. Fantastiskt!
7. Raviallaz, En riktig Jävla Schlager - Jag älskar dem för vilka de är, och låten skulle kunna representera Sverige (som land) men musiksverige vill ha Europop.
8. Sean Banan, Copacabanana - Rökpaus
9. Robin Stjerberg, You - FAVORIT! YES! YES! YES! HAN SJUNGER SÅ BRA!
10. Yohio, Heartbreak Hotel - Han är så söt, jätteduktig, sig själv o.s.v. Ok, låten är bra! Han är bra! Yes!

OCH VINNAREN ÄR...
(de fick just in resultatet...)

Äsch, jag vill att Robin ska vinna. 

Pax et Bonum
Erin <3

No comments:

Post a Comment