Sunday, April 21, 2013

Tuppfans minut

Såå, den här veckan har jag tillbringat på Sottunga tillsammans med LiLLan till största delen. Vi har sett på "Sex & The City" nästan hela veckan. Vi var även ut på några långa promenader. Vi fick idén att gå och hälsa på hönorna. De stod och pickade i marken och kluckade i godan ro när vi kom runt hörnet. De sprang oss till mötes, antagligen i tron att vi hade mat och så plötsligt hör jag LiLLan, säkert 10 meter bort, springandes ropa: "SHIT! Jag glömde att tuppen blivit galen!!" Och där kommer han. Folk som inte umgås mycket med djur kanske inte vet detta, men tuppar är väldigt stora, de når upp till låren på en faktiskt och de siktar på ögonen när de slåss. Så jag tvärvänder och skenar iväg efter LiLLan som redan kommit en bra bit på vägen.
  Vi skrattade i säkert 10 minuter efteråt tills vi hade magkramper.
  LiLLan jobbade med olika saker i kommunen medan jag satt i lägenheten och underhöll mig själv under dagarna och åt på skolan.
  Sedan for LiLLan hem på fredagen medan jag tänkte umgås lite med papp och Lotta. På lördagen for jag och pappa till hönorna för att testa tuppen Hälge lite. Han vågade dock inte ge sig på papp eftersom han redan smällt till tuppfan någon gång då han gett sig på honom. Jag gick på två långa promenader och utforskade Sottunga lite. Det är nice, det påminner om Kökar och Saltvik på samma gång. Vi sov på Törvonvik natten till idag. Vi satt och spelade Sjua och Klöver åtta nästan hela kvällen och åt varma smörgåsar och jag sov bättre än vad jag gjort på länge.
  Idag var jag på en tur till stranden där jag upptäckte ett väldigt trevligt simställe inför sommaren. Jag tänker definitivt simma där! Det är djupt nog för att dyka i från bergsklipporna och har en massa intressanta grund.
  Sedan for Lotta och jag till hönsen för att släppa ut dem, ge dem mat och samla in äggen. Den här gången var tuppfan dock nära att ge sig på mig två gånger, som tur var så hade jag en käpp som jag höll upp mot honom så fort han började morska upp sig, så det blev inga tuppfighter, men jag misstänker att de får äta ungtupp till Valborg.
  Nu sitter jag på färjan på väg tillbaka til fasta Åland. Mamm är rätt bestämd på den punkten att jag måste städa mitt rum innan jag gör något annat hemma, så jag antar att det är vad jag kommer att göra. Nästa vecka planerar jag att fara till Mhamn och hålla Ajy sällskap då Pirrka är i Spanien.

Pax et Bonum
Erin <3

No comments:

Post a Comment